Google stänger Google Compare, sin jämförelse-site för finansiella tjänster

Google stänger ner Google Compare, sin jämförelse-site som levererat erbjudanden för en rad finansiella produkter, inklusive kreditkort, bolån och rese-/hemförsäkringar.

Google

Google Compare har endast varit tillgängligt i USA och Storbritannien, och kommer att försvinna från webben den 23 mars har Google sagt i ett brev till sina partners — vilka levererade produkterna för tjänsten — nyheten meddelades först genom Search Engine Land och verifieras av Techcrunch.

I sitt meddelande, säger Google att produkten har nått en bra nivå av trafik från användarna, men när det kom till intäkter och aktivitet har tjänsten “inte skapat den framgång vi hoppats på”.

Sökmotorjätten säger att de kommer att “fokusera mer intensivt” på sin AdWords-annonseringsplattform och framtida möjligheter på den digitala annonsmarknaden, särskilt vad gäller finansiella tjänster.

Google Compare har varit aktivt i Storbritannien sedan 2012,  men har endast börjat fungera i USA förra året. Där kallades tjänsten inledningsvis för Google Advise, och började i förra mars när det lanserades som ett verktyg för att sälja bilförsäkringar innan bolaget i november utökade tjänsten med bolån.